• Bilde
  • Steng
$Template.Join('', $allProductImages)
Nedenfor finner du informasjon som hjelper deg å velge hvilken longboard som passer deg best. Det viktigeste når man kjøper en longboard er lengden. Dette skiller mye brett fra brett å påvirker kjøringen en hel del.

Lengden.

Man kan dele brettene opp i tre kategorier:

Korte brett, -90cm (-36") Korte brett er kjappere i svingene og smidig samt lettere å bære med seg. De passer godt til å kjøre med i byen og mindre bakker. Korte brett er ofte litt mindre stabil i høye hastigheter.

Halvlange brett, 90cm-110cm (36"-42") Halvlange brett blir som en blanding mellom et kjappsvingt, kort brett og et langt stabilt brett. De funker like bra i byen som i store bakker. Halvlange brett er ofte bra som første brett.

Langa brett, 110cm + (42+) Lange brett har en herlig surfe-feeling og er stabile og rolig å svinge med. Funker bra i store bakker og er stabil i høye hastigheter.

Trucks.

Nå for tiden er det nesten standard med trucks som har omvendt kingpin. Kingpin er en truck-modell som er veldig stabil i høye hastigheter og mjuk i svingene. Et optimalt valg for longboard kjøring. Trucks som har denne konstruksjonen er bl.a. Randall, Holey, Gullwing charger & alpine, Paris med mer.

Hjul.

Større hjul ruller bedre på ujevnt underlag sammenlignet med mindre hjul. Den vanligste størrelsen er rundt 65-75mm og det fungerer bra på de fleste brett. Hardheten skiller også en del. Jo hardere hjulene er desto bedre ruller de, og jo mjukere de er desto bedre grip får de.

Ordliste:

Konkav. IInnebær att brettet er skålformet der man står hvilket gjør at man får bedre kant grip og står behagelig.

Camber. DDet er når brettet er spent, altså høyere i midten.

Kicktail. Betyr at den går opp der bak sånn at man kan snu enkelt samt gjøre tricks.

Drop-thru. Det er når trucken er montert i brettet sånn at bunnplata til trucken sitt på oversiden av brettet hvilket gjør sånn at brettet blir lavere.

Abec er en målingsenhet for presisjonen i kulelageret. Jo høyere abec desto rundere er kulene i lagret.